Ons Team

Het Time Out Huis Plus is een kleinschalige, open zorginstelling die gespecialiseerd is in transculturele hulpverlening. Het team van het Time Out Huis Plus bestaat uit zeven pedagogisch medewerkers
(MBO en HBO geschoold), een psycholoog (gedragsdeskundige), een GZ-psycholoog, een transcultureel systeemtherapeut, een ambulante transcultureel systeem begeleider, een directeur, bestuurder,
een administratief medewerker en een financieel medewerker. Er werken enkel vrouwelijke medewerkers bij het Time Out Huis Plus met verschillende culturele achtergronden.
Het team van het Time Out Huis Plus wordt daarnaast versterkt door stagiaires (MBO en HBO), vrijwilligers en maatjes van de meiden.

Kleinschaligheid

Het Time Out Huis Plus biedt tijdelijke en kleinschalige huisvesting aan meiden met uiteenlopende problematieken om erger te voorkomen. De visie van het Time Out Huis Plus past daarmee goed bij de uitgangspunten van de gemeenten in de regio Nijmegen die streven naar innovatie met kleinschalige(re) woonvoorzieningen. Dit om te voorkomen dat meiden te snel in te zware (semi-) residentiële zorg terechtkomen, omdat er geen alternatieven beschikbaar zijn.

Locatie

Het Time Out Huis Plus is gevestigd in een prachtige, bosrijke omgeving midden in de woonwijk Groenewoud te Nijmegen. Het huis heeft een grote gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Het huis beschikt over grote slaapkamers, verschillende spreek- en studeerkamers. Er bevinden zich daarnaast in hetzelfde pand een drietal semi-zelfstandige studio’s met eigen keuken en (gedeelde) badkamer. Er is tevens een grote gemeenschappelijke tuin met veel groen en fijne plekjes om lekker buiten te zitten.