Ons aanbod

Psychologische Hulp en Ondersteuning

Door middel van psychologische begeleiding in de vorm van gesprekken (veelal gebaseerd op cognitieve gedragstherapie) probeert het Time Out Huis Plus cliënten een paar stappen verder te helpen en samen naar oplossingen te zoeken wanneer ze tegen obstakels aanlopen. Omdat onze doelgroep voornamelijk meiden zijn met een migratie achtergrond wordt er uiteraard rekening gehouden met de culturele achtergrond, religie, et cetera.

Een flexibele en open instelling is tijdens het werken met deze doelgroep erg belangrijk. Ik ben Esra Elbertsen, psycholoog op het Time Out Huis Plus, en mijn levenservaring heeft mij geleerd mezelf aan te kunnen passen aan andere mensen, culturen, en situaties. Ik ben opgegroeid in twee culturen waarbij ik niet alleen ‘in’ meerdere culturen maar ook ‘tussen’ meerdere culturen leef, omdat je in elke cultuur weer ‘anders’ bent. Ik heb geleerd me hieraan aan te passen, en dit heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In deze multiculturele samenleving is dit niet bij iedereen het geval. Wat zit er achter het gedrag van anderen? Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal en rugzak en mede daarom zal deze vraag me altijd blijven fascineren. 

Het doel is om ze te motiveren en in hun kracht te zetten zodat ze het gevoel krijgen zelf de controle op hun leven weer gedeeltelijk terug te kunnen pakken. Daarnaast is het voor velen alleen al prettig om het hart te kunnen luchten wanneer dit nodig is, en vervolgens te kunnen kalmeren en/of te ontspannen.

Voor meer informatie hierover kunt u gerust contact met ons opnemen.