Ons aanbod

Leefgroep/ fasehuis voor meiden tussen de 12 tot 18 – 23 jaar

Het Time Out Huis Plus biedt meiden die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen een veilige plek om tot rust te komen.
Het Time Out Huis Plus heeft op de leefgroep/fasehuis plek voor veertien meiden. Elk meisje heeft een eigen slaapkamer en daarnaast wordt er gezamenlijk gebruik gemaakt van de gemeenschappelijke keuken, woonkamer en studeerkamers. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig binnen het Time Out Huis Plus.
Samen met andere meiden en begeleiding wordt er zorg gedragen voor het wonen binnen het huis. Zo wordt er samen gegeten, gekookt, taakjes uitgevoerd en worden er leuke uitstapjes gedaan. Er is ruimte voor individuele (psychologische) gesprekken, groepsgesprekken, sport, huiswerkbegeleiding en gezelligheid in de vorm van filmavonden, spelletjes spelen en samen theedrinken.
Elk meisje heeft een eigen dag-structuur, individuele afspraken en doelen. Elk meisje heeft een mentor die het eerste aanspreekpunt vormt en het contact met het systeem rondom het meisje onderhoudt. Meiden die beschikken over een bepaalde mate van zelfredzaamheid worden begeleid om zelfstandig te worden.
Dit noemen we het fasehuis traject wat we opbouwen binnen de leefgroep. Meiden die (gedeeltelijk) het fasehuis traject volgen beschikken over hun eigen keuken binnen de leefgroep.